Fernisering, Foredrag og Underholdning nu på torsdag 28. aug i Filmby Aarhus!

Filed under Art, Exhibitions, The Triangle Theory

FERNISERING: SKÆVE EKSISTENSER PÅ OLIE

– 19 PORTRÆTTER FRA CHRISTIANIA. FERNISERING OG FOREDRAG I FILMBY AARHUS TORSDAG 28. AUGUST.
compiled photo

Leah Robb, Filmby Aarhus og Mediedokken inviterer til fernisering og foredrag i Filmbyen 23. Torsdag 28. august Foredrag kl. 15.30 Fernisering kl. 16.00 Underholdning: Ocean van Vleck, der selv er gammel Christianit

Leah Merete Robb er halvt skotte, 37 år, uddannet kunstmaler på Duncan of Jordanstone. For år tilbage satte hun sig for at portrættere menneskene, der lever på Christiania. Mødet med Christiania ændrede Leah Robb for altid. For at komme tæt på, var hun nødt til at leve sig ind i staden og være sammen med de portrætterede i deres dagligdag.

Projekt Christianiaportrætter er resultatet. En samling meget overbevisende oliemalerier af mennesker, der ellers aldrig ville stå model på den måde. Der er Syre Kim, der døde fem måneder senere, der er gymnasieeleven Theo, den grønlandske fisker Rink, og Christianias egen skæve præst, tømreren John Andersen. Men der er også folk som Bifrost-sangeren Ida Klemann, Grev Lyhne, der spillede trommer i punkbandet Parkering Forbudt og stadens ældste mand, den norske maler Laurie Grundt.

I alt 19 meget forskellige portrætter af christianitter, der er fremstillet på hver sin måde, i den kunstneriske stil, som nu passer til dem.

For Leah Robb har der været både en malerisk og filosofisk udvikling. Samtidigt skrev hun bogen ”The Triangle Theory – Objective Criticism of Art”, der tilbyder en metode til at vurdere et værks kunstneriske værdi – uanset om det er et kunstværk, et håndværk eller et nedlagt elværk som Filmbyen.

Foredraget handler om Leahs kritik af kunstkritikken. Andre har beskrevet Leahs bog som “en bombe, der springer kunstkritikernes urørlige borg i luften,” og “modigt har som mål, at finde fast grund i den subjektive sump af meningsløse kunstkritik … dog uden at udelukke det skøre eller chokerende”. Foredraget, som også er blevet holdt på kunstkonferencer i USA, giver stof til diskussion og eftertanke for enhver kreativ kollega, uanset om man er grafiker, journalist, fotograf, filminstruktør – eller overhoved enig.

Multi-kunstneren Ocean van Vleck, der laver musik, teater, humor og film, kommer forbi og giver et nummer – sammen med Leah på perkussion. Ocean, der i dag bor og arbejder i Aarhus, er selv gammel Christianit.

Kontakt Leah Robb på 5023 3126 eller klik på titlen og sende mig en besked.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

Leah Robb